Sevginar Sali

Ah MHP,  vah MHP


Biri bu Silivri’deki MHP’li arkadaşları güzellik uykularından uyandırmalı artık! "En yakışıklı aday benim” diye iki ay ortalarda gezen ve bunun dışında şahsen benim gazeteci olarak takip ettiğim süreçte başka da hiç kayda değer bir değerlendirme ve konuşmasına şahitlik edemediğim Fatih Kınalı’nın başını çektiği yerel yönetim aday ekibine kim ki oy verdiyse, verebildiyse, o %4’lük kesim içinde aferin! Ben veremezdim. Kendimi ne kadar zorlarsam zorlayayım MHP Silivri Belediye Başkan Adayı Fatih Kınalı’ya asla oy veremezdim! Bu satırları üniversite çağında Ülkü Ocaklarına devam eden, 2011 genel seçimlerinde MHP’ye oy vermiş biri olarak yazıyorum (kaset skandalları sebebiyle meclis dışında kalmalarını istemediğim için; yoksa yine başka bir şekilde değerlendirirdim kıymetli biricik oyumu)…
MHP’li arkadaşlar oylarının nereye gittiğini sorguluyorlar işi ihanet ve hainliğe vardırıncaya dek; o kadar uçta seyretmeye gerek yok! MHP’ye kaybettirdiler, kendilerini de kaybetmesinler! Yardımcı olayım; Yerel seçim iddiasında dürüst ve güçlü olan parti ve adayına gitti. MHP tabanı onları yönetmeye aday ve temsil ettikleri iddiasındaki kişilerden daha sağlam bir irade ve yerinde kararlılık gösterdi.
Fatih Kınalı iyi bir insan olabilir. Tanımam etmem ama asla ciddiye alınacak bir yerel yönetim iddiası, referansı ortaya koymadı, koyamadı. (Sosyal paylaşım sitesinde yazdıkları kayda değer sayılabilir ama onların da kendisinde bir karşılığı olmadığını iki dakikada anlarsınız.) Koymasını gerektirecek, destekleyecek ne iç ne de dış etkenler ve imkanlara sahipti; bunu da hesaba katmak gerek tabi. Mucize yaratmasını beklemek de aptallık olur. MHP’nin oyu var Silivri’de ama Fatih Kınalı’yı belediye başkanı yapmak isteyen seçmenler ancak yüzde 4. Kınalı’ya verilen oy ile MHP’nin tabanını bir tutmak saçma. MHP’nin tabanı; önüne sürülen gerekçeleri değerlendiren yapısıyla en doğru kararı verdi, yapılması gerekeni sergiledi. Milliyetçilik duygusundan hareketle ideolojik taviz seçeneğini kullandı. Memleket sevdasının ne olduğunu anlayabilmek gerekir tabi. Vatanı kurtarma vakitleri başka, Silivri’yi kurtarmak için yapılması gerekenler farklı değerlendirildi. Bugün milliyetçi tabanın tutumunu anlayamayan AK Partililer tamam da kendini yöneten ve onların adına Silivri’yi yönetme iddiasında olanların anlamsız tutum ve görüşleri utanç verici.
Yerel seçim sebebiyle MHP’nin başına üşüşenler hesap sorma hakkına sahip değiller. Mevki, makam elde etmek için geldikleri partiden beklentileri karşılanmayınca aynı hızla uzaklaşacaklar. Biz kalacağız yine eski tayfayla baş başa. MHP Silivri’den, sözlü olarak ifade ettikleri özrü İlçe Başkanı nazarında resmen bekliyorum halen!
Ne tabanlarının ne de Silivri’nin hassasiyetlerini algılayamadıkları yanlışında ısrar etmeleri durumda kaybetmeyi sürdürecekleri gerçeği ile yüzleşmeye devam edeceğiz.
Bu sadece MHP için geçerli değil bir siyasi parti "Seçmen bana neden oy vermedi” yaygarasında kendini kaybetmek yerine, "Ben neden seçmenin desteğini alamadım” diye dönüp her şeyden önce kendi yaptıklarına bakmalı. Ve de siyaset yaptığınız ortamın koşullarını Allah aşkına iyi analiz edin. İmkansızı istemek topluma faydanızdan çok zararınız ile neticelenir. Bunu yapmak yerine yok olup gidin daha anlamlı olur.
Bazı şeyleri daha açık ve net konuşmanızın zamanı gelmiş de geçiyor. Kimsenin hatalarını susup, görmezden gelerek iyilik yapmamış olduğumuzu ben de kendi adıma MHP ile yaşadığımız bu son süreçte anlamış oldum. Çok iyi oldu… MHP Silivri tabanının karar ve yaklaşımına kulak vermeli, saygı duymalı. Bunu bile yapmaktan aciz olanlar kaybetmeye mahkum! MHP’den makam mevki sağlamak isteyenler ile memlekete hizmet etmek gayesinde olanlar kabak gibi ortada...
MHP tabanını kutluyorum!

YORUM YAP